ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τα Νιτρικά είναι ισχυρά οξειδωτικά.

Πρόκειται για ανεπιθύμητες ουσίες, επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νιτρικών μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες.

Χημικά λιπάσματα

Χρησιμοποιούνται ως χημικά λιπάσματα στην εντατική γεωργία. Άλλες πηγές νιτρικών είναι η διαρροή σηπτικής δεξαμενής, η κοπριά ζώων και η διάβρωση φυσικών κοιτασμάτων.

Άγευστα, άχρωμα και άοσμα

Άγευστα, άχρωμα και άοσμα, τα νιτρικά άλατα απορροφώνται μερικώς από τις ρίζες των φυτών. Ωστόσο, η υπερβολική τους χρήση μολύνει τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και κατ’ επέκταση υπάρχουν σαν ίχνη στα εμφιαλωμένα νερά που πίνουμε. Τα νιτρικά άλατα είναι ισχυρά οξειδωτικά, επιβλαβή για τον άνθρωπο. Έρευνες αποδεικνύουν ότι έχουν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες. Μέγιστο επίπεδο μόλυνσης (MCL) = 50 mg/l (σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε.).

10 mg/l

είναι το μέγιστο επίπεδο μολυσματικών ουσιών (MCL) που συνιστάται για τα μωρά και τις έγκυες γυναίκες

που είναι το

20%

του μέγιστου επιπέδου Νιτρικών που συνιστάται για ενήλικες (50mg/l)

Τα Νιτρικά είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά!

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σοβαρών προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών (βρεφική μεθαιμοσφαιριναιμία), οι σχιστίες (π.χ. λαγόχειλο), τα προβλήματα στο νευρικό σωλήνα (νωτιαίο μυελό) και η δυσπλασία των άκρων (δυσμελία).

Οι γυναίκες που εγκυμονούν ή προσπαθούν να μείνουν έγκυες, θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση νερού που έχει μολυνθεί με νιτρικά άλατα.

To AQUA Carpatica είναι φυσικά αγνό, με πολύ χαμηλά επίπεδα Νιτρικών (0,6 mg/l), ιδανικό για μωρά, νήπια, μέλλουσες μητέρες αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ας πιούνε πρώτα τα παιδιά

Από άποψη νιτρικών είναι το αγνότερο νερό της φύσης, η ιδανική επιλογή για ευτυχισμένες και υγιείς οικογένειες.

Σύγκριση Νιτρικών*